Конфлікт у ГПУ: Сакварелідзе сподівається на втручання Президента

Конфлікт у ГПУ: Сакварелідзе сподівається на втручання Президента

Укрінформ
Заступник Генерального прокурора Давід Сакварелідзе має намір днями зустрітися з Президентом і порушити питання працівників Генінспекції, які вели справу "діамантових прокурорів".

Про це він заявив у четвер на брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У мене не було зустрічі поки що з Президентом. Я сподіваюся, що вона днями відбудеться, про що я обов'язково повідомлю громадськість", - сказав Сакварелідзе.

Він висловив сподівання, що після зустрічі Порошенко "прийме мудре і справедливе рішення та допоможе нам повернути цих хлопців туди, де вони мають бути".

Як повідомляв Укрінформ, раніше в четвер, 24 березня, Сакварелідзе розповів про звільнення з ГПУ працівників ліквідованого Управління з розслідування кримінальних проваджень відносно працівників прокуратури і Відділу процесуального керівництва, які займалися справою "діамантових" прокурорів.

5 липня під час спецоперації СБУ і ГПУ були затримані заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць і перший заступник начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимир Шапакін. Під час обшуків у них виявлено понад 500 тис. дол. готівки, коштовності, цінні папери і незареєстровану вогнепальну зброю. У помешканні Корнійця, серед іншого, знайшли 65 діамантів. Прокурорам повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 ККУ (стаття передбачає безальтернативне позбавлення волі терміном від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати посади, спеціальну конфіскацію і конфіскацію майна). Кримінальну справу щодо хабарництва, а також незаконного зберігання зброї і засобів негласного спостереження було передано до Печерського райсуду 4 січня поточного року. Водночас на початку лютого Корнійцю було повідомлено про нову підозру - за "віджимання" компанії "Ніколсан", яка надалі була оформлена на його рідну сестру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-