У НАТО не підуть на компроміс із Путіним навіть задля боротьби з тероризмом

У НАТО не підуть на компроміс із Путіним навіть задля боротьби з тероризмом

Укрінформ
У НАТО не збираються відмовлятися від твердої відповіді на агресію Росії проти України. Крім того, в Альянсі є чимало запитань до Росії щодо того, чи дійсно вона прагне співпрацювати у боротьбі з тероризмом.

На цьому наголосив заступник генерального секретаря НАТО Александер Вершбоу на спільній прес-конференції з президентом Литви Далею Грібаускайте у четвер у Вільнюсі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Росія також порушує питання про те, що ми повинні співпрацювати проти тероризму та припинити наші заходи, вжиті у відповідь на агресію проти України. Ми не збираємося робити жодних послаблень. Росія цією агресією порушила базові принципи європейської безпекової системи. І навіть якщо ми могли би більше співпрацювати проти тероризму, ми не збираємося відмовлятися від нашої твердої відповіді на цю агресію та незаконну анексію Криму зокрема», - сказав заступник глави Альянсу.

Він також зазначив, що до Росії у сфері боротьби з тероризмом є багато запитань.

«Перше, що ми запитуємо після інтервенції Росії до Сирії, - чи справді Росія бореться проти того самого ворога ("Ісламської держави". - Ред.), адже, як видається, метою російського втручання було більше підтримати режим Асада, але не виступити проти ІДІЛ», - зауважив Вершбоу.

Напередодні у Вільнюсі пройшло дводенне засідання Північноатлантичної ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-