Справа Плотницького буде у суді до кінця березня - ГПУ

Справа Плотницького буде у суді до кінця березня - ГПУ

Оновлено
Укрінформ
Генеральна прокуратура України налаштована до кінця березня передати до суду кримінальне провадження стосовно глави "Луганської народної республіки" Ігоря Плотницького.

Про це на брифінгу в середу повідомив прокурор ГПУ Владислав Куценко.

"Коли відбулося викрадення Надії Савченко, відразу нами було розпочате ще одне кримінальне провадження. Воно стосувалося і відомого ватажка "ЛНР" Плотницького. Там у нас кілька статей - і 258 - терористичний акт - терористична діяльність, яка здійснювалась Плотницьким та іншими особами. Це і стаття, пов'язана з викраденням людей. Мається на увазі Надя Савченко... До кінця місяця органи прокуратури передадуть до суду обвинувальний акт стосовно Плотницького", - сказав прокурор.

Куценко зауважив, що Плотницький у міжнародному розшуку не перебуває, оскільки, за даними українських правоохоронців, перебуває на окупованій території в Луганській області.

За словами Куценка, в рамках відкритого кримінального провадження ГПУ склала повідомлення про підозру ряду російських суддів і чиновників, які приймали рішення про затримання Савченко.

"Нами було повідомлено про підозру ряду посадових осіб та правоохоронців і суддів РФ, які приймали рішення про затримання Надії Савченко. Мається на увазі Карпов Артур Геннадійович - суддя Басманського районного суду, Мушнікова Наталія Євгенівна - в.о. голови Басманського районного суду, Мєлєхін Павло Володимирович - суддя Московського міського суду, Тітов Володимир Геннадійович - перший заступник міністра закордонних справ Росії (він підготував документ, відповідно до якого на  Савченко не розповсюджується імунітет як на члена ПАРЄ), Меньшин Дмитро Сергійович - старший слідчий СК РФ, Медведєв Олександр Вікторович - також слідчий і Русскій Єгор Анатолійович - командир взводу розвідки незаконного формування батальйону "Заря", - уточник Куценко.

За його словами, Росія відмовилася вручати ці підозри й допитувати вказаних осіб в рамках кримінальних проваджень.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-