Яценюк нагадав працівникам держкомпаній, чому у них ринкові зарплати

Яценюк нагадав працівникам держкомпаній, чому у них ринкові зарплати

Укрінформ
Директори 50 найбільших державних компаній мають бути обрані на публічному конкурсі, щоб не було політичного чи будь-якого іншого впливу.

Про це сказав глава уряду Арсеній Яценюк сказав у «10 хвилинах із Прем'єр-міністром», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вважаю, що ми повинні призначити всіх 50 керівників найбільших державних компаній саме на прозорому незалежному конкурсі. Моя категорична позиція - це відсутність політичного чи будь-якого іншого впливу на керівництво державних компаній», - наголосив Яценюк.

За його словами, мета керівника компанії - ефективність роботи підприємства, створення робочих місць, сплата податків та збільшення вартості державних активів.

«Як Прем'єр-міністр вимагаю, щоб державні компанії перестали бути політичними годівницями різного роду політиків і сил», - підкреслив він і зазначив, що для цього уряд запровадив ринкову систему оплати праці для працівників державних компаній.

Яценюк нагадав, що Кабінет Міністрів ухвалив рішення стосовно початку відкритого і прозорого конкурсу на обрання керівників державних компаній: «Уже шість керівників державних компаній призначені не політиками, а незалежним номінаційним комітетом. Ще 12 керівників державних компаній зараз знаходяться в процесі призначення і проведення відповідного конкурсу».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-