Берлін вимагає від Москви повернути Крим

Берлін вимагає від Москви повернути Крим

Укрінформ
Німеччина знову звернулася до Росії з вимогою відновити територіальну цілісність і державний суверенітет України, порушені нею в березні 2014 року.

Про це заявив координатор уряду ФРН зі співпраці з РФ, країнами Центральної Азії та Східного партнерства, уповноважений уряду зі співпраці з ОБСЄ Гернот Ерлер у зв'язку з другою річницею анексії півострова, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Ми незмінно вимагаємо повного відновлення суверенітету й територіальної цілісності України», - заявив Ерлер.

За його словами, анексією півострова Крим, що належить Україні, 2 роки тому Росія порушила міжнародне право і засадничі принципи ОБСЄ, у тому числі принцип непорушності міжнародних кордонів і поваги суверенітету всіх країн, зазначив Ерлер. Права людини й основні свободи, захист меншин і їх незалежність, представлення їхніх інтересів мають забезпечуватися на всій території України, підкреслив він.

Анексія Росією Криму і конфлікт на сході Україні погрожують  безпеці й стабільності на просторі ОБСЄ, зазначив спецпредставник Берліна і нагадав, що першочерговим кроком до вироблення довгострокового рішення конфлікту навколо України залишається нині реалізація Мінських угод. У цьому контексті політик «особливо закликає Росію виконати свої відповідні зобов'язання й поважати міжнародне право».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-