Канада запровадила нові санкції проти Росії

Канада запровадила нові санкції проти Росії

Укрінформ
Задля примусу Росії до повного виконання мінських угод, Канада розширила санкції ще на 14 підприємств та 5 фізичних осіб.

Про це повідомив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогоднішній крок підтримує ширші міжнародні зусилля із пошуку дипломатичного вирішення конфлікту в Україні. З одного боку залучаючи Росію, а з іншого – демонструючи нашу рішучість щодо санкцій, ми посилюємо нашу колективну здатність притягнення їх до відповідальності», - сказав Діон.

За його словами, МЗС було проінструктовано щодо підтримання стосунків із Росією певним чином. «Як було погоджено лідерами Великої семірки, Канада вірить, що санкції не слід знімати доки Росія не почне сповна виконувати свої зобов’язання, взяті у Мінську», - зазначив очільник зовнішньополітичного відомства Канади.

Водночас, у міністерстві закордонних справ Канади наголосили, що санкції є більш ефективними у випадку застосування разом із партнерами. «Дії Канади відповідають нещодавнім заходам, вжитим США та ЄС. Вони розроблені з метою підтримання ефективності існуючих санкцій, підкреслення трансатлантичної єдності у відповідь на дії Росії в Україні, збереженню тиску на Росію щодо повного впровадження мінських угод та демонстрації нашої політики невизнання незаконної анексії Криму Росією», - зазначив Діон.

Загалом із замороженням активів та забороною на комерційні стосунки із канадцями стикнулися 14 нових юридичних осіб та 5 фізосіб, серед яких чотири кримські компанії (морські порти Євпаторії, Феодосії та Ялти, а також Ялтинська кіностудія), заступник генерального директора з комерційних питань концерну «Калашников» Едуард Іоффе, топ-менеджер цього концерну Олександр Омельченко, "Іжевський механічний завод", ВАТ "Іжмаш", «Ростех» та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-