Правозахисники відвідали Олександра Костенка в російській колонії

Правозахисники відвідали Олександра Костенка в російській колонії

Укрінформ
Минулого тижня кіровські правозахисники спільно з чиновниками відвідали українського політв'язня Олександра Костенка, який перебуває в російській колонії у Кірово-Чепецьку.

Про це повідомив на тижні сайт Громадської спостережної комісії Кіровської області.

"10 березня 2016 року члени ГСК Кіровської області спільно з провідним консультантом апарату Уповноваженого з прав людини в Кіровській області Олегом Булдаковим і помічником начальника управління щодо дотримання прав людини в УІС УФСІН Росії по Кіровській області Дмитром Кокоріним відвідали ФКУ ВК-5 УФСІН Росії по Кіровській області, де зустрілися із засудженим з Криму Олександром Костенком", - йдеться у повідомленні Кіровської ГСК.

Відзначається, що у ході відвідування члени ГСК цікавилися умовами утримання Костенка і необхідної йому меддопомоги: "За підсумками відвідування в журналі відвідування ГСК були залишені рекомендації, що стосуються надання меддопомоги Олександру Костенку".

Нагадаємо, кримчанин Олександр Костенко був визнаний винним у порушенні п. «б» ч. 2 ст. 115 (умисне спричинення легкої шкоди здоров'ю) і ч. 1 ст. 222 (незаконне зберігання вогнепальної зброї) КК РФ і засуджений до 4 років і 2 місяців колонії загального режиму, 26 серпня «Верховний суд Криму» змінив термін покарання на 3 роки 11 місяців, виключивши із звинувачення після апеляції пункт про носіння і придбання основних частин зброї. Під час тортур у Костенка була зламана рука, після чого він не отримував достатнього лікування.

Пізніше повідомлялося також, що 9 березня Костенка відвідував в колонії український консул Г.С.Брескаленко. А 15 березня адвокат Олександра Дмитро Сотников заявив, що у квітні подаватиме документи на умовно-дострокове звільнення підзахисного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-