Посол США в ООН прокоментувала роковини

Посол США в ООН прокоментувала роковини "референдуму" Криму: ми не здамося

Укрінформ
США, як і ООН, ніколи не визнають результати фальшивого інсценованого Росією "референдуму" у Криму, який є частиною України.

Про це наголосила у своєму відеозверненні постійний представник США при ООН Саманта Пауер.

"Вітаю всіх! Цього тижня ми відзначаємо жахливу річницю. Нам подобається відзначати приємні річниці. Нам подобається святкувати річниці. Проте цього тижня ми відзначаємо другі роковини, відколи Росія запропонувала мешканцям Криму фальшивий вибір", - розпочала своє звернення представник США в ООН.

Вона наголосила, що з моменту безальтернативного "референдуму" народ Криму і люди за межами Криму в Україні "щодня переживають наслідки цього акту агресії з боку Росії". "Наслідки цієї кривди відчувають на собі люди, які бояться виступити з критикою місцевої влади в Криму. Люди, які бачили, як їхніх сусідів глухої ночі вивезли в мінівенах, і більше ніхто про них не чув. Татари, які не можуть комфортно жити своєю культурою, об'єднуючись і виступаючи за свої права - багатьох з них було переміщено, інші живуть в смертельному страху. Така кривда відбувається щодня, поки Росія продовжує незаконну окупацію Криму", - зазначила Пауер.

Вона наголосила, що спроба анексії ніколи не буде визнана ООН.

"Два роки тому ми в Організації Об'єднаних Націй змогли мобілізувати широку коаліцію зі 100 країн, які своїм голосуванням дуже чітко сказали Росії, сказали світові, що цей фальшивий референдум, ця спроба анексії ніколи не буде визнана Організацією Об'єднаних Націй. Ми сприйматимемо це так, як воно є: порушенням міжнародного права, зневагою до статуту ООН, зловживанням постійним членом Ради Безпеки привілеєм, який ми маємо як постійні члени, а саме правом вето", - заявила Пауер.

Представник США додала, що світ зібрався разом і сказав, що Росія ніколи не буде змінювати карти: "Ви можете розповідати собі історію про те, що Крим ваш, але він ніколи не буде вашим".

"Україна є суверенною державою. ЇЇ територіальна цілісність священна. Ми ніколи не здамося. Йдеться не тільки про те, що карти не зміняться. Наша прихильність до народу Криму ніколи не зміниться", - наголосила Посол США в ООН.

З відео та субтитрами українською мовою також можна ознайомитися тут.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-