Екс-начальника поліції на Вінниччині звинувачують у держзраді

Екс-начальника поліції на Вінниччині звинувачують у держзраді

Укрінформ
Підозру у державній зраді оголошено екс-начальнику поліції Вінниччини підполковнику Антону Шевцову.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила речниця управління Служби безпеки України у Вінницькій області Ірина Єрмолова.

«Сьогодні Антону Шевцову повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 – Державна зрада. Матеріали внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Підстави – повідомлення громадянки Таїси Гайди та інші», - прокоментувала Єрмолова.

За її словами, це попередня кваліфікація, оскільки в процесі розслідування можуть з’явитись і «інші статті».

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Вінницький міський суд визнав законним затримання екс-начальника поліції Вінниччини, відхиливши заяву адвоката Шевцова – Костянтина Дорошенко - про незаконність його затримання. У суботу, 19 березня, відбудеться ще одне засідання суду за такою ж позовною заявою другого адвоката Шевцова - Олександра Лещенка.

Шевцова, звільненого з посади начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області 14 березня, було затримано 17 березня о 18.40 біля на кордоні з Білоруссю в Чернігівській області.

Оперативники вилучили у нього 10 тис. доларів, паспорт громадянина України і білет на літак з Мінська до Москви. Сам Шевцов вважає, що проти нього йде «проплачена кампанія», але не називає замовників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-