Мінськ-2: Порошенко розповів, про що домовився у Брюсселі

Мінськ-2: Порошенко розповів, про що домовився у Брюсселі

Укрінформ
Президент подякував за рішення Єврокомісії про виділення додаткових 20 млн євро на гуманітарну допомогу, включаючи потреби внутрішньо переміщених осіб, надання допомоги постраждалим на Донбасі і лікування поранених.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час прес-конференції у Києві за результатами зустрічі з комісаром ЄС з питань гуманітарної допомоги та реагування на кризи Христосом Стиліанідесом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За його словами, без цієї допомоги від міжнародної спільноти “жахлива гуманітарна катастрофа, яка зараз відбувається на окупованих територіях, мала би ще більш разючі наслідки для тих українців, які опинилися на окупованих територіях”.

“Вирішення цих проблем може бути лише через повну імплементацію Мінських угод. І Україна дуже відповідально ставиться до кожного окремого пункту домовленостей, які були досягнуті у Мінську. Ми закликаємо російську сторону забезпечити також повне виконання угод. У противному випадку, про це також вчора домовилися під час моїх переговорів у Брюсселі, ми маємо обов'язково продовжити санкції проти РФ як єдиний ефективний інструмент спонукання вирішувати проблеми за столом переговорів”, - наголосив Глава держави. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-