Держкомпанії не будуть годувальницями політиків - Яценюк

Держкомпанії не будуть годувальницями політиків - Яценюк

Укрінформ
Арсеній Яценюк доручив Міністерству фінансів та Міністерству економіки розробити нову систему контролю за державними компаніями.

Таке доручення Прем'єр-міністр дав на позачерговому засіданні уряду в п'ятницю, 18 березня, під час якого проходить звіт за результатами перевірки фінансово-економічних показників найбільших держкомпаній, повідомляє Урядовий портал

«Необхідно, щоб у нас була повністю прозора система контролю за державними компаніями», - наголосив керівник уряду.

Яценюк підкреслив, що на сьогодні відбувається «жахлива боротьба за державні компанії»: «Іде війна за потоки, щоб «приватизувати» ту чи іншу компанію або поставити свого менеджера на цій компанії. Усі з гаслами про боротьбу з корупцією, але через задні двері заходять і просять призначити того чи іншого».

Глава уряду наголосив, що в тому числі чиниться «жахливий супротив проведенню конкурсів на призначення керівників державних компаній тільки з тією метою, щоб далі контролювати потоки».

«Йде війна проти тих керівників, які борються за прозорість», - підкреслив Прем'єр.

Основне питання, наголосив він, - не просто перевірити діяльність компанії чи змінити її керівника: «Одного поміняли, прийшов другий - те саме робить. Треба, по-перше, змінити систему, а по-друге, порушити кримінальні провадження і притягнути до кримінальної відповідальності (за зловживання. - Ред). Тому що це ніколи не закінчиться. Будуть мінятися прізвища, будуть мінятися назви компаній, політичні партії, лідери, прем'єри, президенти - а система залишиться», - підкреслив глава уряду.

«Я не допущу подальшої політизації діяльності компаній, щоб державні компанії були годувальницями політиків і політичних партій», - наголосив Прем'єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-