США вимагатимуть від України реформ – Держдеп

США вимагатимуть від України реформ – Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати обіцяють тиснути на українську владу з метою пришвидшення проведення реформ.

Про це під час брифінгу у Вашингтоні повідомив речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає кореспондент Укрінформу.

«Український парламент, уряд та президент мають спільну відповідальність та мусять відкласти свої відмінності та провести реформи, яких вимагають українці. Ми віримо, що вони зроблять це, і продовжуємо моніторити та просувати це настільки сильно, наскільки можливо», - сказав Кірбі.

Він додав, що Україна має також сповна виконати свою частину Мінських домовленостей, що включають у тому числі політичні перетворення в країні. «На наше переконання, уряд України може провести деякі політичні реформи та втілити Мінськ. Ми визнаємо, що наразі його реалізовано не сповна», - зазначив речник Держдепу.

Водночас Кірбі наголосив, що США не послаблюватимуть свої санкції проти Росії, поки Москва не виконає свою частину зобов’язань, взятих у Мінську. «Санкції проти Росії діятимуть, допоки Москва продовжуватиме порушувати територіальну цілісність України і допоки мінські угоди не будуть повністю реалізовані. Це рішення залишиться незмінним», - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-