Могеріні просять направити спецмісію ЄС до Криму

Могеріні просять направити спецмісію ЄС до Криму

Документ
Укрінформ
Низка євродепутатів звернулися до високого представника ЄС з зовнішньої і безпекової політики Федеріки Могеріні з проханням направити до Криму спецмісію ЄС для спостереження за судовим процесом щодо заборони Меджлісу кримськотатарського народу.

Про це йдеться у листі євродепутатів до Могеріні, який є у розпорядженні "Європейської правди".

"Ми повністю згодні з думкою Міжнародної федерації з прав людини і інших правозахисників, що рішення про визначення Меджлісу як екстремістської організації може призвести до переслідування кримських татар, які беруть участь у його роботі, а також прихильників Меджлісу", - йдеться у листі.

При цьому євродепутати звернули увагу очільниці європейської дипломатії на те, що делегація ЄС не присутня на судових слуханнях.

"Тому ми закликаємо вас забезпечити термінове направлення дипломатичних представників ЄС до Криму, для того щоб вони могли спостерігати за процесом і повідомити про свої висновки в Брюссель" - заявили парламентарі.

"Ми сподіваємося, ви згодні з тим, що у разі такого судового процесу має бути відповідна реакція з боку ЄС" - наголосили вони.

Лист підписаний 31 депутатами Європарламенту, серед яких Петрас Ауштревічюс, Андрей Пленкович, Ребекка Хармс, Анна Марія Корацца Більдт, Сандра Калнієте, Урмас Пает та інші.

Як відомо, 15 лютого "прокуратура" Криму подала позов до "Верховного Суду Криму" про визнання Меджлісу екстремістською організацією.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська прогнозує, що суд в анексованому Росією Криму винесе рішення про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

Моніторингова місія ООН з дотримання прав людини в Україні закликає Росію відмовитися від наміру заборонити діяльність Меджлісу на півострові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-