Злочини проти Майдану: затримали ще одного екс-беркутівця

Злочини проти Майдану: затримали ще одного екс-беркутівця

Укрінформ
Управлінням спеціальних розслідувань ГПУ продовжується розслідування злочинів під час Майдану, у тому числі стосовно правоохоронців, причетних до неправомірних дій стосовно учасників мирних акцій протесту в січні – лютому 2014 року.

Так, затримано колишнього "беркутівця" за підозрою вчинення злочинів щодо активістів громадського руху "Євромайдан" під час Революції Гідності, інформує прес-служба Генпрокуратури.

"16 березня 2016 року за підозрою у вчиненні цих злочинів затримано колишнього співробітника столичного спецпідрозділу міліції "Беркут", який більше місяця розшукувався органом досудового розслідування за перевищення влади та незаконне затримання за попередньою змовою з іншими працівниками спецпідрозділу "Беркут" активістів громадського руху "Євромайдан" в ніч з 22 на 23 січня 2014 року на Кріпосному провулку у місті Києві, що супроводжувалося застосуванням до них насильства та пошкодженням їх мікроавтобуса", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, затриманому інкримінується службове підроблення рапорту та надання завідомо неправдивих показань, поєднаних з обвинуваченням активістів у тяжких злочинах, на підставі яких їх було затримано, притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії та застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

"Затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою), ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 384 (завідомо неправдиве показання) КК України і до суду внесено клопотання про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - повідомили в ГПУ.

Нагадаємо, що обвинувальний акт стосовно командира роти "Беркут" про організацію вчинення зазначених злочинів підлеглими йому бійцями вже розглядається в суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-