Депутату, якій вночі намагалися спалити дім, виділять держохорону - Геращенко

Депутату, якій вночі намагалися спалити дім, виділять держохорону - Геращенко

Укрінформ
У зв'язку зі спробою підпалу цієї ночі будинку та автомобіля народного депутата України Вікторії Войцицької їй буде виділено державну охорону.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат Антон Геращенко.

"За фактом спроби підпалу будинку Вікторії Войцицької розпочато кримінальне провадження. На місці злочину працює оперативно-слідча група. За заявою Вікторії Войцицької їй буде виділено державну охорону", - написав Геращенко.

Нагадаємо, цієї ночі невідомі намагалися підпалити будинок і автомобіль народного депутата Вікторії Войцицької. У двір будинку зловмисники кинули дві пляшки із запальною сумішшю. Одна з них потрапила в автомобіль, що стоїть за декілька метрів від будинку, який завдяки щасливому випадку не спалахнув і не вибухнув.  

На думку Геращенка, скоріш за все метою зловмисників було залякати Войцицьку і змусити її таким чином відмовитися від планів роботи у Верховній Раді. Втім, буде також вивчено і всі інші можливі версії.

Віце-спікер парламенту Оксана Сироїд заявила, що після замаху на народного депутата від «Самопомочі» Вікторію Войціцьку Верховна Рада мала би створити Тимчасову слідчу комісію.

«Я сподіваюся, що принаймні цей сигнал (замах на Войціцьку - авт.) буде для Ради поштовхом для того, щоб створити Тимчасову слідчу комісію. Для того, щоб переконатися, що принаймні цього разу органи правопорядку не будуть бездіяльними, як це відбувається у багатьох випадках. На жаль, це перший такий випадок страшний, раніше були факти проникнення до помешкання народних депутатів і жодних кроків органи правопорядку не вчиняють», - сказала Сироїд.

Вона наголосила, що ця Тимчасова слідча комісія мала б слідкувати за розслідуванням злочину проти народних депутатів.

«Мені здається, що це саме той випадок, коли нарешті парламент зможе організуватися, бо це може дійсно стосуватися кожного депутата, і запитати органи правопорядку, яких заходів вони вживають, щоб гарантувати безпеку народних депутатів, які боряться за цю державу», - додала Сироїд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-