Яценюк про зрив голосування за спецконфіскацію: Це вже не політика

Яценюк про зрив голосування за спецконфіскацію: Це вже не політика

Укрінформ
Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк розцінює вчорашній зрив голосування закону про спецконфіскацію майна як спробу покривання злочинів режиму Януковича.

Про це він сказав на засіданні уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це вже не політика, це покривання злочинів колишнього режиму", - сказав Яценюк.

За його словами, якщо подивитися вчорашні результати голосування, то відразу стане видно, хто саме з демократичних партій стоїть за намаганнями захистити оточення президента-втікача і не дати можливості конфіскувати вкрадені в народу України кошти.

Глава уряду вкотре наголосив на необхідності повернення державі активів колишнього режиму, які заарештовані за рішеннями Держфінмоніторингу і суду.

«1,5 млрд доларів повинні бути конфісковані, - сказав Яценюк. - Це ж не тисяча доларів, це 1,5 мільярда доларів, що за сумою можна порівняти з обсягом допомоги від уряду США. Так хто нам буде допомагати, якщо кошти, які ми арештували, протягом року не конфісковані і не завершено розслідування?»

Прем'єр-міністр закликав ВР невідкладно повернутися до голосування за цей закон, щоб «дати процесуальну можливість українській правоохоронній системі провести процедуру конфіскації та стягнути в дохід Української держави вкрадені гроші».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-