Рішення Путіна щодо Сирії не допоможе йому із санкціями – Нуланд

Рішення Путіна щодо Сирії не допоможе йому із санкціями – Нуланд

Укрінформ
Заява Володимира Путіна про згортання військової місії РФ у Сирії не матиме впливу на рішення США про зняття чи послаблення санкцій проти Росії.

Про це зазначила у вівторок під час слухань у американському Конгресі помічник державного секретаря США Вікторія Нуданд, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми продовжуємо дивитися на театр військових дій у Сирії і в Україні окремо. Ми будемо оцінювати дії (РФ – ред.) в Україні на основі того, що діється в Україні, і, як ви знаєте, ці санкції пов'язані саме з Україною. Отже, з нашої точки зору, те що робиться в Сирії, не має впливати на нашу реакцію щодо України", - зауважила Нуланд.

Вона ще раз наголосила, що американська сторона пов'язує питання про можливе ослаблення санкцій проти РФ з виконанням нею Мінських домовленостей.

Водночас, представник Держдепу зауважила, що США в 2016 році продовжать надавати військову допомогу Україні. Так, за її словами, рішення про летальну оборонну зброю ще не прийняте, втім значна частина засобів виділена на підготовку навчання військовослужбовців і сил безпеки в Україні військовими фахівцями США.

"У 2016 році ми плануємо підготувати та оснастити ще більше українських прикордонників, військовослужбовців збройних сил і берегової охорони, щоб допомогти Україні забезпечити безпеку своїх кордонів", - зауважила помічник Держсекретаря США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-