#FreeSavchenko: Порошенко закликає долучитись Світовий конгрес українців

#FreeSavchenko: Порошенко закликає долучитись Світовий конгрес українців

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко закликав Світовий конгрес українців мобілізувати зусилля закордонного українства для звільнення Надії Савченко.

Про це він заявив під час зустрічі з делегацією Світового конгресу українців на чолі з його президентом Євгеном Чолієм, повідомляє прес-служба Глави держави.

"Глава держави відзначив активну діяльність Конгресу, який об'єднує понад 300 українських організацій у 33 країнах світу, у справі залучення міжнародної підтримки нашої держави, поширення правдивої інформації про події в Україні та об'єднання зусиль усіх українців з метою протидії російській пропаганді. Окремо Петро Порошенко звернув увагу на важливу ініціативу Світового конгресу українців "Захист патріотів", яка врятувала життя багатьох українських бійців. Президент наголосив на першочерговості звільнення Надії Савченко та усіх українських в'язнів з російських в'язниць", - йдеться у повідомленні.

При цьому, Порошенко звернув увагу співрозмовників на систематичні порушення прав людини в окупованому Криму і масштабної мілітаризації регіону. У цьому контексті Глава держави заручився підтримкою Світового конгресу українців ініціативи щодо започаткування міжнародного механізму з деокупації Кримського півострова у форматі "Женева плюс".

Співрозмовники також обговорили питання популяризації позиції України під час референдуму в Голландії.

Президент запросив представників СКУ взяти участь у відзначенні 25 річниці проголошення незалежності України, а також приєднатися до меморіальних заходів із вшанування пам'яті жертв Бабиного Яру у зв'язку з 75-ми роковинами цієї трагедії.

У зустрічі з Главою держави разом з президентом Світового конгресу українців взяли участь також генеральний секретар Світового конгресу українців Стефан Романів та президент Конгресу українців Канади Павло Грод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-