Георгій Тука, голова військово-цивільної адміністрації Луганської області
Про вбивць Ендрю ми знаємо практично все, тепер збираємо докази
Інтерв'ю 15.03.2016 19:48

Це конкретні результати, яких я, чесно кажучи, не очікував. Бо головна мета цього заходу була перш за все ідеологічна - це руйнація штампів. Луганщина - це не війна, луганчани - це не сепари, і луганчани, вибачте, це не Бойко (Юрій Бойко, голова фракції «Опозиційного блоку. - Ред). Бо тут, у Києві, так само мої рідні, любі кияни перебувають у тому хибному уявленні, яке, перш за все, подається з медіа. 99 відсотків інформації про Донеччину і Луганщину - це втрати, обстріли і війна. Але це, м'яко кажучи, не зовсім відповідає дійсності.

- Ви казали в інтерв'ю, що вибори на Луганщині треба відтермінувати років на п'ять, щоб повернути населення регіону до «нормального розуміння речей». Водночас Захід наполягає на тому, щоб вони відбулися до червня. Як узгодити ці позиції?

- На жаль, з нашими партнерами ми в цьому спільної думки не знайдемо. Це не від мене залежить, це ж не я приймаю рішення проводити вибори чи ні. У мене своя точка зору, якої я дотримуюся.

- Як ви ставитеся до оприлюдненої у ЗМІ інформації, що Юрій Бойко може стати керівником окупованої частини Луганської області?

- Я перепрошую, перш, ніж щось коментувати, треба мати хоч якесь приблизне уявлення, яким чином там може з'явитись пан Бойко? Хто його буде призначати - Путін? Ця територія не підконтрольна центральним органам влади, тобто Президент України не міг би це зробити, навіть маючи бажання, якого немає. Повірте, це фейк, я не знаю, хто його Сергію Рахманіну (журналіст «Дзеркала тижня», який оприлюднив цю інформацію. - Ред.)  так подав.  Але це абсолютно не відповідає реаліям!

- Як можна прогнозувати дії безглуздої людини? Звідки я можу знати, що у цієї мавпи в голові? Ми готуємось до будь-яких дій. Будуть атакувати - отримають у пику!

- Ви  заявляли, що на Луганщині незабаром розпочнеться реалізація проекту «Стіна». Чи він ще має сенс?  

- Це все не мій проект, а загальнодержавний. Так вирішили органи центральної влади. Моє завдання - сприяти реалізації цього проекту, і все.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-