Вищі чиновники мають подати повторно декларації про доходи - Петренко

Вищі чиновники мають подати повторно декларації про доходи - Петренко

Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко вважає, що вищі держслужбовці зобов'язані подати повторно декларації про доходи після набрання чинності закону про електронне декларування доходів чиновників, навіть у разі заповнення ними декларацій за 2015 рік за старою формою.

Про це він сказав журналістам після презентації проекту Програми розвитку Організації Об'єднаних Націй "Прозорість і доброчесність публічного сектора в Україні", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Згідно із законом, який було проголосовано сьогодні(про електронне декларування доходів), механізм такий: Антикорупційне агентство починає свою роботу - одним з його рішень має бути затвердження тієї програми, яку сьогодні було нами представлено спільно з ПРООН... У держслужбовців, які обіймають найвище службове становище,  є 60 днів з тієї миті заповнити електронні декларації", - сказав міністр.

Петренко підкреслив, що ті, хто вже подав декларації за старою формою, повинні будуть повторно подати електронну декларацію. Йдеться про тих чиновників, які обіймають вищі державні посади.

Як повідомлялося, у вівторок Верховна Рада встановила, що кримінальна відповідальність за подання чиновниками недостовірних даних у деклараціях про доходи настає у разі, якщо такі відомості відрізняються від достовірних на суму понад 250 розмірів мінімальної зарплати(нині - 1 378 гривень), тобто 344 450 гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-