КСУ просять розібратися, чи законно знімають недоторканність з нардепів

КСУ просять розібратися, чи законно знімають недоторканність з нардепів

Укрінформ
Верховний суд має намір звернутися до Конституційного Суду за роз'ясненням стосовно зняття Верховною Радою недоторканності з народних депутатів. 

Відповідне рішення ухвалив ВСУ, повідомили Укрінформу в прес-службі суду.

"Верховний суд відклав розгляд справи Мосійчука. Суд вирішив звернутися до Конституційного суду щодо відповідності Основному Закону процедури зняття недоторканності", - зазначив працівник суду.

Розгляд скарги Верховної Ради на рішення Вищого адміністративного суду про незаконність зняття недоторканності з депутата від "Радикальної партії" Ігоря Мосійчука продовжиться після отримання відповідного висновку КСУ.

Нагадаємо, 17 листопада 2015 року Вищий адміністративний суд України визнав незаконною постанову Верховної Ради про зняття депутатської недоторканності та арешт народного депутата Ігоря Мосійчука.

27 листопада у Верховному суді України повідомили, що до них надійшла апеляційна скарга від третьої особи на рішення ВАСУ про скасування рішення парламенту щодо дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності депутата Мосійчука.

30 листопада у ВАСУ пояснили, що рішення Верховної Ради про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Ігоря Мосійчука було ухвалене з порушенням регламенту: подання генпрокурора не відповідало вимогам, не було підготовлено до розгляду, у Мосійчука не було можливості дати пояснення.

Як повідомляв Укрінформ, 17 вересня Рада дозволила заарештувати Мосійчука після того, як генеральний прокурор Віктор Шокін показав на пленарному засіданні відео, на якому Мосійчук, серед іншого, розповідає своєму співрозмовнику про "розцінки" на депутатські запити. Сам Мосійчук заявив, що відео змонтоване і сфабриковане.

Мосійчука підозрюють у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368 ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою"), ч. 2, 3 ст. 296 ("Хуліганство"), ч. 1, 2 ст. 350 ("Погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок"), ч. 1 ст. 376 (Втручання в діяльність судових органів"), ч. 1, 2 ст. 377 ("Погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного") Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-