Нардеп від БПП назвав три кандидатури на крісло прем’єра

Нардеп від БПП назвав три кандидатури на крісло прем’єра

Укрінформ
Народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Дмитро Андрієвський вважає, що голосувати за відставку Прем'єр-міністра можна тільки тоді, коли буде відомо, хто формуватиме новий уряд.

Про це Андрієвський заявив в ефірі телеканалу "News One", повідомляє прес-служба БПП.

"Я був одним з тих депутатів, які три тижні тому не підтримали відставку Яценюка. І тоді я чітко заявив свою позицію на фракції, що, на мою думку, голосувати за відставку, не маючи кандидатури людини, яка зможе очолити уряд і сформувати його, - це ставити хрест на співробітництві з міжнародною спільнотою, у виконанні бюджету! Голосувати можна тільки тоді, коли ми чітко розуміємо, хто і коли формуватиме новий уряд", - наголосив він.

За словами Андрієвского, на сьогоднішній день є кілька таких кандидатур, і в тому числі на фракції вони обговорюватимуться. Рішення з'явиться тоді, коли на фракції проголосують за конкретну кандидатуру. 

"З цього ми виходимо, зважаючи на позицію наших партнерів. І не має значення, велика фракція чи маленька - "Самопоміч", "Батьківщина", "Радикальна партія Олега Ляшка" - це ті фракції, які разом з "Народним фронтом" і "Блоком Петра Порошенка" формували коаліцію "Європейська Україна", і ми шукаємо їх підтримки", - заявив він.

За словами парламентаря, народні депутати попередньо обговорюють три кандидатури, які користуються їх повагою і підтримкою і західних партнерів України.

"Я і мої колеги готові голосувати за відставку Арсенія Яценюка і його уряду, коли ми знатимемо кандидатуру, яка відповідатиме цій посаді, коли буде прийнято рішення фракції про підтримку нової кандидатури на посаду Прем'єр-міністра. Обговорюються кандидатури Володимира Гройсмана, Наталії Яресько, ще кілька кандидатур, у тому числі діючий міністр закордонних справ. Але ще раз хочу сказати: це все - консультації, рішення будуть прийняті тоді, коли ми чітко побачимо, що є 226 голосів для того, щоб проголосувати відповідну постанову - спочатку про звільнення уряду, потім внесення відповідної постанови Президентом і голосування за нового Прем'єр- міністра, який дуже швидко сформує новий уряд", - додав Андрієвський.

Фото: solydarnist.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-