Антикорупційний комітет підтримає закон про е-декларації - Соболєв

Антикорупційний комітет підтримає закон про е-декларації - Соболєв

Укрінформ
Комітет із питань запобігання і протидії корупції ухвалив рішення підтримати законопроект №3755 щодо запровадження електронного декларування з пропозиціями Президента.

Про це журналістам у кулуарах ВР розповів голова комітету Єгор Соболєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вирішили, що все ж таки варто проголосувати за ці ідеї Президента і запровадити відкритість майна без покарань», - відповів він на запитання, чи рекомендував комітет парламенту ухвалити законопроект про е-декларації з пропозиціям Глави держави.

Разом з тим, народний депутат зауважив, що у ході розгляду проекту закону члени комітету не погодилися з двома положеннями документа. Зокрема, за його словами, це стосується положення щодо надання права судам не лише ув'язнювати, а й накладати штрафи на посадовців, які подали в деклараціях неправдиві дані.

Крім того, Соболєв зауважив, що не всі члени комітету погоджуються з нормою про те, що чиновиники не повинні будуть вказувати вартість дорогоцінного нерухомого майна, а саме коштовностей та картин.

При цьому він підкреслив, що представник Президента, присутній на засіданні комітету, зазначив, що викинути вказані положення законопроекту неможливо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-