Українські заручники в Росії стануть однією з головних тем квітневої сесії ПАРЄ

Українські заручники в Росії стануть однією з головних тем квітневої сесії ПАРЄ

Укрінформ
Обговорення доповіді про осіб, захоплених під час війни в Україні, стане однією із головних тем весняної сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, що проходитиме у Страсбурзі з 18 по 22 квітня 2016 року.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті ПАРЄ.

«Криза біженців і мігрантів в Європі знову буде на порядку денному (ПАРЄ), а також доповіді про осіб, захоплених під час війни в Україні, та про запобігання радикалізації дітей», - йдеться у повідомленні.

Точна дата слухань про незаконно утримуваних на території Росії українців поки не оголошена. «Остаточний порядок денний роботи пленарних засідань буде затверджений у день відкриття сесії, 18 квітня», - йдеться у повідомленні.

Доповідачем ПАРЄ щодо осіб, захоплених під час війни в Україні, є латвійська депутат Неллі Кляйнберг. Парламентарій відвідувала Київ та була у зоні конфлікту. Вона зустрічалася з представниками неурядових організацій, ОБСЄ та Червоного Хреста. У доповіді автор згадає не лише військовополонених, а й українських заручників, що незаконно затримані і перебувають на території РФ (зокрема Надію Савченко, Олега Сенцова та інших).

Автор доповіді також викладе уточнену і узгоджену статистику щодо чисельності заручників та полонених українців. "Я дуже сподіваюся, що моя доповідь не стане ще одним черговим звітом, який так і залишиться на папері", - заявила Кляйнберг в одному з інтерв'ю ЗМІ.

Крім того, у Палаці Європи у Страсбурзі під час сесії виступатимуть президент Австрії, прем'єр-міністри Грузії, Греції та Туреччини, а також президент Європейської комісії.

Нагадаємо, що 9 березня ц.р. Страсбург приєднався до міжнародної акції GLOBAL DAY #FreeSavchenko. Зокрема, у Страсбурзі до глобального дня на підтримку викраденої і незаконно ув'язненої на території Росії української льотчиці, парламентарія та члена ПАРЄ Надії Савченко приєдналися депутати Європарламенту, українська громада та жителі Франції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-