Еро визнав, що динаміка Мінська гальмує

Еро визнав, що динаміка Мінська гальмує

Укрінформ
Міністр закордонних справ та міжнародного розвитку Франції Жан-Марк Еро визнав гальмування мирного процесу на сході України і закликав Москву та Київ «зробити все можливе», щоб повернути у регіон стабільність.

Про це він заявив у неділю в Парижі за результатами неформальних консультацій з офіційними представниками ЄС, США, Німеччини, Великої Британії та Італії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми також оцінили ситуацію в Україні (у ході консультацій - Ред.). Франк-Вальтер (Штайнмаєр - Ред.) і я брали участь у зустрічі міністрів «нормандського формату» у Парижі 3 березня ц.р. Ситуація (сьогодні - Ред.) на місці (на сході України - Ред.) є складною, немає чого приховувати більше, вогонь не припиняється,  обстріли тривають, рамкові домовленості Мінської угоди не дотримуються. Динаміка Мінська не діє, відверто кажучи», - підкреслив Еро.

З огляду на складність ситуації глава французької дипломатії від імені усіх присутніх колег, що брали участь у переговорах, закликав Росію та Україну зробити усе можливе для її врегулювання. «Тому ми закликаємо сторони зробити усе можливе, щоб встановити стабільність на сході України», - зауважив французький міністр.

Зокрема, за його словами, «Росія має здійснити тиск на сепаратистів для ефективного припинення вогню», а «уряд в Києві» має проводити відповідну політику, зокрема, «зробити все для ухвалення закону про голосування, який має зробити можливим проведення місцевих виборів на Донбасі».

Як повідомляв Укрінформ, у Парижі сьогодні пройшли неформальні консультації під головуванням французького міністра Жана-Марка Еро та за участю міністрів Франка-Вальтера Штайнмаєра (Німеччина), Паоло Джентілоні (Італія), Філіпа Хемонда (Велика Британія), держсекретаря США Джона Керрі та верховного представника Євросоюзу у закордонних справах і політиці безпеки Федеріки Могеріні. Учасники консультацій обговорили ситуацію в Україні, в Сирії, Лівій та Ємені, а також шляхи розв’язання палестино-ізраїльського конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-