У кваліфкомісії суддів пояснили, чому

У кваліфкомісії суддів пояснили, чому "завернули" відсторонення Вовка

Ексклюзив
Укрінформ
Вища кваліфікаційна комісія суддів України (ВККСУ) повернула до Генпрокуратури клопотання про відсторонення судді Печерського районного суду міста Київ Сергія Вовка, оскільки на документі не було підпису генпрокурора. 

Про це в коментарі Укрінформу повідомив прес-секретар комісії Роман Корчук.

"Згідно із законом, клопотання про відсторонення судді від займаної посади має бути підписане генпрокурором. Клопотання по судді Вовку було підписане заступником генпрокурора, що свідчить про недотримання вимог ст.155 КПК", - зазначив він.

За словами Корчука, члени комісії прискіпливо ставляться до дотримання вимог законодавства, оскільки були випадки скасування рішення комісії щодо окремих суддів якраз через неналежне оформлення документів з відсторонення.

Нагадаємо, 11 березня на засіданні ВККСУ на підставі клопотання генерального прокурора було ухвалено рішення про відсторонення від посади двох суддів. Водночас стосовно судді  Вовка комісія прийняла рішення про повернення клопотання генеральному прокурору.

Суддя Вовк обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого частиною другою статті 375 Кримінального кодексу України, - постановлення завідомо неправосудного рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-