Сноуден заявив, що хотів би повернутися в США

Сноуден заявив, що хотів би повернутися в США

Укрінформ
Колишній співробітник американських спецслужб Едвард Сноуден заявив, що хотів би повернутися в США.

Про це колишній співробітник тотального стеження Агентства національної безпеки (АНБ) повідомив в ході відеоконференції в Бруклінській музичної академії (BAM), пише РИА новости.

"Що відбувається особисто зі мною в даному контексті і в контексті нашої країни, не так важливо. І я змирився з цим", — сказав Сноуден, беручи участь у фестивалі BAM по відеозв'язку. Він зізнався, що на початку шляху "очікував гіршого результату". "Я ніколи не вибирав бути в Росії, і я б вважав за краще повернутися в мою країну", — сказав Сноуден.

Раніше мільярдер Дональд Трамп, який претендує на пост президента США від Республіканської партії, заявив, що Сноуден є шпигуном і повинен повернутися в США для суду, "і якщо Росія поважає нас як країну, вона повинна повернути його".

Сноуден в червні 2013 року передав газетам Washington Post і Guardian низку секретних матеріалів про програми стеження спецслужб США і Великобританії в інтернеті. Він вилетів у Гонконг, а звідти в Москву, де деякий час перебував у транзитній зоні московського аеропорту: після того, як Сноуден прибув в аеропорт Шереметьєво з Гонконгу, американська влада анулювала його паспорт, це стало юридичною перешкодою для того, щоб він міг момент покинути територію РФ.

Пізніше Росія надала Сноудену тимчасовий притулок терміном на рік за умови, що він припинить свою діяльність проти США. Першого серпня 2014 року Сноуден отримав трирічну посвідку на проживання, яка дозволяє йому подорожувати не тільки по Росії, але і за її межами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-