Берлін відгукнувся на прохання Києва про лікарів для Савченко

Берлін відгукнувся на прохання Києва про лікарів для Савченко

Укрінформ
Німеччина вивчить можливості направлення лікарів до незаконно утримуваної в Росії української льотчиці Надії Савченко, про що напередодні просив Президент України.

Про це в п'ятницю у Берліні заявив офіційний представник МЗС ФРН Мартін Шефер, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"На підставі цього прохання ми звичайно перевіримо, які можливості у нас є, щоб надати гуманітарну допомогу", - сказав Шефер, додавши, що ситуація складна.

Дипломат нагадав, що німецькі лікарі вже залучалися до справи. "Після 12 лютого минулого року міністр (закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр - ред.) звертався до президента Володимира Путіна з питанням про те, чи можна направити до неї (Савченко - ред.) групу німецьких медиків. Путін дав згоду, і це відбулося", - наголосив Шефер.

Німеччина і зараз серйозно ставиться до цього прохання українського Президента, запевнив він.

У свою чергу посол України в ФРН Андрій Мельник повідомив кореспондентові Укрінформу, що "питання з німецькими лікарями виникло тоді, коли Російська Федерація відмовилася допустити наших". Він оцінив шанси залучити німецьких медиків як "непогані", також посилаючись на "позитивний досвід, який був рік тому".

Напередодні Мельник написав у Твітері, що за дорученням Президента Петра Порошенка "звернувся до німецької сторони з проханням якнайшвидше направити до Надії Савченко лікарів з ФРН".

Фото: aa.com.tr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-