У Києві судитимуть за держзраду екс-депутата Севастопольської міськради

У Києві судитимуть за держзраду екс-депутата Севастопольської міськради

Укрінформ
Генпрокуратура спільно з прокуратурою АРК завершила досудове розслідування та направила до Апеляційного суду Києва обвинувальний акт стосовно одного із колишніх депутатів Севастопольської міськради за посягання на територіальну цілісність України та за державну зраду.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

«У ході слідства зібрано достатніх доказів, що свідчать про вчинення зазначеним «народним обранцем» у березні 2014 року державної зради та інших дій з метою посягання на територіальну цілісність і недоторканність України під час анексії Криму, створення так званої «Республіки Крим» та звернення до Російської Федерації з пропозицією про прийом міста Севастополя у склад Російської Федерації в статусі міста федерального значення», - йдеться у повідомленні.

Відповідно до вимог закону Апеляційним судом м. Києва підсудність кримінального провадження визначено за Дарницьким районним судом м. Києва. Підготовче судове засідання призначено на 11 березня 2016 року.

Обвинувачений перебуває під арештом.

Санкція ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої, санкція ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-