Обама: В Україні та Сирії Путін імпровізував

Обама: В Україні та Сирії Путін імпровізував

Укрінформ
Росія намагатиметься постійно утримувати Україну в напруженні, щоб зберегти свій вплив, втім перспективи самої України вирватися з цього кола є реалістичними.

Таку оцінку висловив президент США Барак Обама в інтерв'ю виданню The Atlantic

"Путін діяв в Україні з огляду на те, що залежна держава була готова вислизнути з його рук. І він імпровізував у такий спосіб, щоб утримати свій контроль", - зауважив президент США.

Він підкреслив, що Путін вчинив так само і в Сирії попри величезну вартість для благополуччя своєї країни. "І переконання, що Росія так чи інакше перебуває зараз у більш вигідному становищі в Сирії або в Україні, ніж до того, як вони вторглися в Україну, або, перш ніж він (Путін. – Ред.) розгорнув військові сили в Сирії, є докорінно невірним розумінням природи влади в зовнішній політиці або в цілому у світі", - зауважив Обама. 

У цьому зв'язку він наголосив, що "реальна влада означає, що ви можете отримати те, чого хочете без прояву насильства". За його словами, Росія була набагато "потужнішою, коли Україна виглядала незалежною".

Видання зазначає, що теорія Обами проста: Україна становить основний інтерес для Росії, отже Росія завжди буде здатна підтримувати тут ескалацію та домінувати.

Відповідаючи на запитання, який сценарій, на його думку, є найбільш вірогідним для України - реалістичний чи фаталистичний, Обама відповів: "Реалістичний". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-