Прем'єр-міністр: Я можу зробити більше, але треба натиснути на газ

Прем'єр-міністр: Я можу зробити більше, але треба натиснути на газ

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав Президента Петра Порошенка або звільнити його з посади, або ж забезпечити підтримку діяльності уряду.

В інтерв'ю Financial Times, розміщеному на офіційному сайті Яценюка, він заявив про постійні атаки з боку коаліції, до якої входять 136 депутатів з фракції БПП, і сказав, що «незручно отримувати удари у спину».

«Якщо Президент не хоче працювати зі мною і якщо його фракція категорично проти цього уряду і цього прем'єра… За всієї поваги прошу взяти на себе відповідальність, сформувати уряд, представити програму нового уряду українському народу і сформувати нову коаліцію», -  сказав Яценюк і додав: «Підтримайте мене або звільніть».

Однак, проводячи паралелі з розколом між президентом Віктором Ющенком і прем'єром Юлією Тимошенко, який у підсумку підірвав результати Помаранчевої революції 2004 року, Яценюк сказав, що «завжди намагався уникати сумнозвісного сценарію 2005 року». «Я ніколи не буду скаржитися на мого президента. Я мовчатиму до кінця. Але кінець ще дуже далеко», - зіронізував він.

Водночас Прем'єр-міністр визнав, що його уряд був послаблений після того, як деякі депутати коаліції проголосували за недовіру Кабміну і з коаліції вийшли дві з п'яти фракцій.

Парламент, зазначив він, не підтримав 60% урядових законопроектів. За словами Яценюка, він мусив "просити, благати, атакувати парламент", щоб отримати підтримку законодавства. Один лише законопроект щодо приватизації він представляв 15 разів.

Але, додав він, «ця країна зовсім інша, ніж була два роки тому… Нова поліція, нова армія, нова фіскальна політика, нова енергетична політика, нова соціальна політика, нові люди в уряді, дуже сильне суспільство».

«Я зробив все, що можу в поточних умовах. Я можу зробити більше, але ми повинні натиснути на газ», - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-