Мосійчук заявив про ще одну

Мосійчук заявив про ще одну "судову перемогу"

Укрінформ
Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ задовольнив скаргу захисту народного депутата Ігоря Мосійчука щодо незаконності його затримання у вересні 2015 року в стінах Верховної Ради.

Про це Мосійчук повідомив після судового засідання, передає кореспондент Укрінформу.

«Високий суд, заслухавши наші пояснення, ухвалив рішення задовольнити скаргу.  Це ще одна перемога на шляху до повного доведення моєї невинуватості», - заявив політик.

Нагадаємо, 17 вересня Верховна Рада надала згоду на затримання та арешт Мосійчука. Наступного дня Печерський райсуд Києва обрав щодо нардепа запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 15 листопада. Апеляційний суд залишив у силі арешт для нардепа. Але 15 листопада його звільнили з-під варти у зв'язку із завершенням дії ухвали Печерського районного суду Києва про тримання під вартою.

17 листопада 2015 року Вищий адміністративний суд України визнав незаконним голосування Верховної Ради щодо притягнення до кримінальної відповідальності, позбавлення депутатської недоторканності і арешт народного депутата.

Мосійчук підозрюється у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368 ("Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою"), ч. 2, 3 ст. 296 ("Хуліганство"), ч. 1, 2 ст. 350 ("Погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок"), ч. 1 ст. 376 ("Втручання в діяльність судових органів"), ч. 1, 2 ст. 377 ("Погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного") Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-