СБУ наполягає на зв'язку Краснова з сумнівним російським активістом

СБУ наполягає на зв'язку Краснова з сумнівним російським активістом

Укрінформ
Служба безпеки України переконана в тому, що представник цивільного корпусу "Азов Крим" Станіслав Краснов підтримував зв'язок з активістом з Росії Костянтином Голоскоковим.

Про це заявив керівник апарату СБУ Олександр Ткачук під час брифінгу в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нам відомо про контакти Голоскокова та Краснова принаймні з 2013 року, але інша наявна інформація свідчить про те, що ці контакти могли бути встановлені ще в 2006 році", - сказав Ткачук.

Він пояснив, що Голоскоков з 2005 року належить до витоків та є комісаром Загальноросійського молодіжного руху "Наші". Ця структура була утворена радником президента РФ Владиславом Сурковим у відповідь на політичні події в Україні у 2004 році. За словами Ткачука, ця організація була покликана зупинити "помаранчеву загрозу".

Ткачук повідомив, що Голоскоков у вересні 2006 року брав участь у заходах в Придністров'ї та у листопаді того ж року - у організації референдуму в Південній Осетії. Ці  "організаторські" навички були відпрацьовані ним у 2014-2015 роках під час організації псевдореферендуму в Криму, де було сфальсифіковано думку місцевого населення щодо необхідності відділення Криму від території України.

У 2006-2007 роках Голоскоков був затриманий за спробу встановити російський прапор на військовому об'єкті, а також за несанкціоноване проникнення на територію, де проводилися військові навчання.

Ткачук також заявив, що Голоскоков був зафіксований на території України. У 2008 він був затриманий СБУ і йому на певний період було заборонено в'їзд на територію нашої країни. Весь цей час Голоскоков організовував  пропагандистські антиукраїнські заходи. Цього ж року Голоскоков був помічений під час виборів у Косові, де він фактично дозволив собі жорстку критику ООН.

Відзначився російський активіст і в Естонії, де брав участь у  комп'ютерних атаках проти державних сайтів Естонської Республіки. Через такі дії йому було заборонено в'їзд до 27 країн, у тому числі і до США.

У 2009 році, під час виборів в Іраку, Голоскоков робив провокаційні заяви про їх нелегітимність.

У 2011-2012 роках Голоскоков був керівником моніторингової місії руху "Наші" у Сирії. "Він був у числі тих російських представників, хто безпосередньо зустрічався, за нашими даними, з президентом Сирії Башаром Асадом і отримав подяку від нього за активну позицію в політичному житті цієї країни", - повідомив Ткачук.

Як повідомлялося, раніше СБУ оприлюднило звукові файли телефонних переговорів Краснова та кремлівського активіста Голоскокова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-