У Єврокомісії сподіваються, що

У Єврокомісії сподіваються, що "безвізовий" для України буде за кілька місяців

Укрінформ
Україна просувається у правильному напрямку на шляху до скасування візових вимог Євросоюзу для своїх громадян.

Про це заявив у середу єврокомісар з питань міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріс Аврамопулос, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Україна працює дуже напружено щодо усіх цих питань. Ми все ще просуваємося у правильному напрямку, щоб включити України у перелік (країн, громадянам яких скасовані візи - ред.) упродовж наступних місяців. Позитивним сигналом від керівництва України є те, що воно віддано це зробити, і робить це правильним чином», - наголосив єврокомісар.

Він відзначив, що ініціювання для України скасування візового режиму є питанням деякого часу, упродовж якого Київ має виконати визначені критерії.

Як повідомляв Укрінформ, у середу Єврокомісія виступила із законодавчою ініціативою щодо скасування візових вимог для громадян Грузії для короткострокових подорожей Шенгенською зоною.

Єврокомісія вирішила розділити Грузію і Україну у процесі візової лібералізації. Офіційний Київ, на відміну від Тбілісі, досі не виконав двох зобов'язань щодо умов для скасування віз. Йдеться про формування Національного агентства з питань запобігання корупції та ухвалення дієвого законодавства щодо електронного декларування доходів політиків і чиновників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-