НАБУ оголосила підозру топ-менеджеру Нафтогазу. Сам Пасішник – за кордоном

НАБУ оголосила підозру топ-менеджеру Нафтогазу. Сам Пасішник – за кордоном

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру виконавчому директору, в.о. заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрію Пасішнику у вчиненні злочину, що кваліфікується як "втручання у діяльність державного діяча".

Як повідомляє прес-служба НАБУ, провадження щодо Пасішника було розпочато на підставі публічної заяви міністра економіки Айвараса Абромавичуса.

"Утім, в ніч з 8 на 9 березня Пасішник повідомив детективу, що не зможе з'явитися до НАБУ раніше 1 квітня через термінове відбуття на лікування за кордон. Відтак, письмове повідомлення про підозру було надіслане поштою за місцем проживання Пасішника у порядку, передбаченому ч. 1 ст. 278 КПК України. Наразі проводиться перевірка достовірності інформації щодо поважності причини його неявки", – зазначили у відомстві.

Нагадаємо, 3 лютого міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус заявив про намір подати у відставку. Він звинуватив заступника лідера фракції БПП Ігоря Кононенка в спробі тиснути на міністерство.

Пасішник заперечив інформацію щодо "продавлювання" своєї кандидатури на посаду заступника глави МЕРТ. В той же час Абромавичус підтвердив достовірність переписки з Пасішником.

Зазначається, що Пасішник не виконуватиме своїх службових обов'язків на час розслідування заяв Абромавичуса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-