Гройсман може стати альтернативою Яресько на посаді прем'єра - FT

Гройсман може стати альтернативою Яресько на посаді прем'єра - FT

Укрінформ
Перемовини української владної верхівки щодо нового глави уряду зайшли у глухий кут і тепер тяжіють до "альтернативного плану", згідно з яким Кабінет міністрів може очолити нинішній спікер Парламенту Володимир Гройсман. 

Про це йдеться у публікації Financial Times.

«Кандидатура Гройсмана розглядається разом із кандидатурою глави Мінфіна Наталією Яресько, яку теж "не скидають з рахунків". Пропозицію очолити уряд Яресько отримала від представників Президента та Прем'єра і вже займалася підбором кадрів у свій майбутній Кабмін та складанням програми його діяльності», - зазначається у публікації видання, яке посилається на джерела, ознайомлені з перебігом переговорів.

"Яресько високо цінується інвесторами та міжнародними партнерами України, які були б схильні розглядати "уряд технократів" на чолі з нею як найкращу гарантію  продовження реформ на шляху боротьби з тотальною корупцією", - пише видання. 

"Уряд на чолі з Гройсманом вважається менш вірогідним варіантом для того, щоб протистояти тиску з боку впливових кіл, у тому числі - олигархів-мільярдерів, а також з боку Президента Порошенка, оскільки Гройсман вважається його близькою та довіреною особою", - зазначає FT.

При цьому, як зазначають джерела видання, Яресько навряд чи погодиться працювати в уряді Гройсмана, що поставить під загрозу підтримку України  кредиторами, зокрема МВФ. 

"Не виключається й третій сценарій - дострокові вибори, однак вони навряд чи відбудуться до осені, що призведе до політичної невизначеності та нівелює зусилля зі здійснення реформ", - йдеться у публікації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-