“Подаруй Надії свято”: у Києві закликали ЄС відключити Росію від SWIFT

“Подаруй Надії свято”: у Києві закликали ЄС відключити Росію від SWIFT

Укрінформ
Євросоюз має посилити економічні санкції проти РФ, у тому числі відключити її від SWIFT, у своїй реакції на незаконне ув'язнення українського пілота, нардепа та члена ПА Ради Європи Надії Савченко та інших українських політв'язнів, які утримуються у Росії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, таке прохання було оприлюднене під час акції “Подаруй Надії свято”, що пройшла у вівторок біля представництва Європейського Союзу в Києві.

Під стіни представництва ЄС з метою висловити свою підтримку Надії Савченко та проханням до Брюсселя активніше впливати на владу РФ з метою звільнення Савченко та інших політв'язнів прийшли близько 100 небайдужих громадян. За словами організаторів, хоча в ЄС і працюють у цьому напрямку, "можливо, навіть більше ніж українська влада", однак, на їх переконання, цього недостатньо.

"Від імені українських громадян просимо парламенти та посадових осіб Європейського Союзу докласти додаткових зусиль у звільненні українських політичних в'язнів, зокрема, Надії Савченко, які були захоплені російськими спецслужбами та репресовані авторитарним режимом Путіна. Просимо накласти ембарго на продаж нафти РФ та відключити РФ від міжнародної платіжної системи РФ, поки не будуть звільненні всі українські політв'язні Росії", - заявив один з організаторів акції, представник націоналістичного руху C14 Сергій Мазур.

Також учасники акції закликали не надавати РФ права голосу ПАРЄ до тих пір, поки не будуть звільнені політв'язні режиму Путіна, зокрема, Надія Савченко. Крім того, містився заклик до урядів країн-членів та інституцій ЄС провести додаткові інформаційні заходи у країнах Євросоюзу щодо порушення міжнародних норм та прав людини Російською Федерацією під час анексії Криму та окупації частини території Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-