«Скандальну» стенограму засідання РНБО оприлюднили законно – міністр юстиції

«Скандальну» стенограму засідання РНБО оприлюднили законно – міністр юстиції

Укрінформ
Оприлюднення стенограми засідання РНБОУ від 28 лютого 2014 року не є порушенням, оскільки відбулося із дотриманням усіх необхідних процедур.

Таку думку кореспондентові Укрінформу висловив міністр юстиції України Павло Петренко.

«Ця інформація озвучувалася на засіданні Комітету Верховної Ради з питань національній безпеки та обороні. Оголошували її представники РНБО, тож вона не могла бути розголошена нелегально. Це нонсенс», - сказав Петренко.

Він додав, що державний орган, який накладав гриф таємності, має законне право ініціювати його зняття. «Орган, який надає гриф «таємно» чи «для службового користування» ухвалює рішення про зняття такого грифу, погоджуючи це у деяких випадках із СБУ. Немає жодних проблем. Якщо цей орган ініціює питання щодо зняття певних обмежень у користуванні – він має право це зробити», - пояснив міністр юстиції України.

За його словами, заяви деяких політиків про нібито незаконність розсекречення цього документу не відповідають дійсності. «У нас політики багато чого говорять. У них така робота – говорити», - зазначив Петренко.

Нагадаємо, що наприкінці лютого на засіданні Комітету з питань національної безпеки та оборони було оприлюднено стенограму засідання РНБОУ від 28 лютого 2014 року, на якому обговорювалися дії з відбиття російської агресії в Криму, зокрема було відкинуто пропозицію про введення режиму воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-