Європерспективи України: у Польщі радять Юнкеру зазирнути у мандат

Європерспективи України: у Польщі радять Юнкеру зазирнути у мандат

Укрінформ
Слова президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера про те, що Київ не стане членом Євросоюзу у перспективі 20-25 років, не слід сприймати за аксіому, оскільки на той час він уже не очолюватиме ЄС.

Про це у п’ятницю у Варшаві заявив міністр канцелярії президента Польщі з міжнародних питань Кшиштоф Щерський під час спільної прес-конференції із заступником глави Адміністрації Президента України Костянином Єлісєєвим, інформує власний кореспондент Укрінформу в Польщі.

"Політичні заяви кожного політика, що виходять за рамки його каденції, втрачають своє значення. Ця заява не має політичного сенсу, оскільки виходить за рамки наданого мандату", - заявив Щерський, відповідаючи на запитання журналістів.

Він також зазначив, що Польща є "адвокатом українського вибору" в європейському напрямі.

"Європа не може закривати свої двері для України, Україна є європейської державою, а її європейський вибір був свідомим", - наголосив Щерський.

Він підкреслив, що "дуже важливим" доповненням до європейського вибору Києва є безвізовий режим, і Польща сподівається, що Україна отримає його "якомога швидше".

"Не лише зона вільної торгівлі, Асоціація, а й безвізовий режим має бути частиною європейського плану для України", - наголосив польський міністр.

Зі свого боку, Єлісєєв підкреслив, що сприймає учорашню cкептичну заяву Юнкера щодо європейських перспектив Києва як "мотивацію України до більш активного курсу на євроінтеграцію".

"Своїми діями ми доведемо, що це не так. Тому що в історії вже була така ситуація: в 2005 році, коли українська сторона розпочала дискусію про Асоціацію, а нам говорили, що "ніколи" або "через 20-30 років". Тому заява про перспективу членства є мотивацією для нас, і ми вдячні за цю мотивацію”, - наголосив Єлісєєв.

Нагадаємо, що 3-4 березня у Варшаві проходило засідання Консультаційного комітету президентів України та Республіки Польща.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-