США працюють над тим, щоб зробити

США працюють над тим, щоб зробити "Мінськ" успішним - Пайєтт

Укрінформ
Увага США і партнерів зосереджена на тому, щоб зробити Мінські домовленості успішними.

Про це в інтерв’ю газеті "Сегодня" сказав посол США Джеффрі Пайєтт. 

"Наша увага зосереджена на тому, щоб зробити "Мінськ" успішним. Ми дуже тісно працюємо з нашими німецькими и французськими партнерами. Два міністри іноземних справ були в Києві минулого тижня. Держсекретар Керрі був "на телефоні" з ними під час їх візиту, і міністр иноземних справ Німеччини Штайнмайєр був у Вашингтоні на початку цього тижня, і тема України превалювала в його перемовинах", - сказав Пайєтт.

Він підкреслив, що США продовжують підтримувати процес ззовні через прямі канали дипломатії з Росією, за допомогою тісних консультацій з французькими і немецькими союзниками, та завдяки координації і значної підтримки уряду та народу України.

"Росія має дуже чіткі обов'язки за Мінськими угодами, включаючи реальне і стале припинення вогню, звільнення усіх заручників, припинення переправлення військ і техніки на окуповані території. Звичайно, Україна також має обов'язки", - відзначив посол.

Але найважливішою і необхідною умовою просто зараз для прогресу Мінських угод, на думку Пайєтта, є реальне припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-