Голова МЗС Франції: важливо прийняти закон про вибори вже в першій половині 2016 року

Голова МЗС Франції: важливо прийняти закон про вибори вже в першій половині 2016 року

Укрінформ
Міністри закордонних справ Франції Жан-Марк Еро заявив, що він разом з колегами з Німеччини, України і Росії домовився про «необхідність проведення виборів у Східній Україні до кінця першої половини 2016 року».

Про це він заявив у Парижі за результатами майже п’ятигодинних переговорів в МЗС Франції.

«Ми підкреслили, що важливо привести у відповідність виборче законодавство для проведення виборів до кінця першої половини 2016 року», - сказав Еро.

Натомість міністр закордонних справ України Павло Клімкін, який виступив із заявою перед десятками іноземних та українських журналістів, наголосивши, що проведення виборів на Донбасі не може відбутися без комплексного забезпечення безпеки в регіоні. «Звичайно це важливий момент. Було обговорення питань, пов’язаних з модальності виборів і тут наш головний акцент полягав у необхідності забезпечити безпеку. І здійснити такі виборчі модальності, які б відповідали українському законодавству і стандартам ОБСЄ», - підкреслив Клімкін.

На його думку, неможливо говорити, що  безпека це тільки припинення обстрілів або відведення важких озброєнь. «Безпека, в першу чергу, це контроль ОБСЄ над територією Донбасу, українсько-російським кордоном, це відведення усіх озброєнь, які там знаходиться», - сказав Павло Клімкін. За його словами, він сьогодні говорив з міністрами про те, що українська сторона добре обізнана з того, на її територію заходить безконтрольно і російська бойова техніка, і російські боєприпаси і російські найманці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-