США вимагають звільнення Савченко

США вимагають звільнення Савченко "без усіляких умов"

Укрінформ
Державний департамент США продемонстрував тверду позицію щодо негайного та безумовного звільнення українського пілота Надії Савченко з російського полону.

З відповідною заявою виступив у четвер речник зовнішньополітичного відомства США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Наша позиція не змінилася – вона має бути звільнена. Ми вже давно наголошуємо на цьому. Вона була ув'язнена безпідставно, і ми хочемо бачити її звільненою негайно й без усіляких умов", - підкреслив представник держдепу.

Водночас, Кірбі підтвердив, що в Державному департаменті ознайомлені із заявою української льотчиці про сухе голодування. У цьому зв'язку, зауважив американський представник, гострота потреби її звільнення лише зростає.

Як повідомляв Укрінформ, Надія Савченко під час чергового засідання російського суду в четвер оголосила про свій намір розпочати сухе голодування з наступного дня. Адвокати українки хочуть умовити її не йти на цей крок, оскільки він може призвести до летального випадку через 5-7 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-