США в ОБСЄ: Росія мусить негайно звільнити Савченко

США в ОБСЄ: Росія мусить негайно звільнити Савченко

Укрінформ
Сполучені Штати закликали Росію негайно припинити судилище над Надією Савченко та звільнити її без будь-яких затримок.

З відповідною заявою виступив у четвер на засіданні Постійної ради ОБСЄ представник США при Організації посол Даніель Баєр, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Уже минуло 595 днів з того часу, як Надія Савченко була захоплена в Україні підтримуваними Росією сепаратистами та переправлена через кордон в Росію. Сполучені Штати продовжують уважно стежити над судом над пані Савченко та її станом здоров'я", - зазначив Баєр.

Коментуючи останній розвиток подій, представник США підкреслив, що "судовий процес і тюремне ув'язнення пані Савченко порушують основні принципи правової держави".

У цьому зв'язку він закликав від імені Сполучених Штатів "негайно звільнити її та дозволити їй повернутися в Україну без затримок".

Крім того, американський дипломат наголосив, що Сполучені Штати засуджують триваюче ув'язнення Надії Савченко, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Станіслава Кліха, Миколи Карпюка, Ахтема Чійгоза та всіх інших українців, які незаконно утримуються в Росії, районах, підконтрольних сепаратистам на сході України, а також у окупованому Росією Криму.

Він зазначив, що, за оцінками правозахисних груп, зараз налічується щонайменше 20 таких справ. "Це викликає серйозні побоювання з приводу поваги Росії до верховенства права, а також її міжнародних зобов'язань та зобов'язань щодо надання змоги затриманим реалізовувати свої права", - наголосив представник США при ОБСЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-