Чубаров: Забороною Меджлісу окупанти відкриють шлях до репресій

Чубаров: Забороною Меджлісу окупанти відкриють шлях до репресій

Укрінформ
У разі заборони судом окупаційної адміністрації у Криму діяльності Меджлісу кримськотатарського народу близько двох тисяч активних людей кримськотатарського співтовариства можуть вважатися терористами.

Про це в четвер на брифінгу в Києві за підсумками засідання Координаційної ради з питань забезпечення прав і свобод громадян на тимчасово окупованій території Криму і Севастополя заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Те, що відбувається сьогодні на території тимчасово окупованого Криму, в тому числі і цей так званий суд, неправомірно. Всі дії щодо Меджлісу кримськотатарського народу ми оцінюємо як дії злочинні, не законні", - заявив  Чубаров.

За його словами, «заборона Меджлісу кримськотатарського народу свідчитиме про те, що буде відкрито шлях до репресій дуже багатьох людей - найактивніших членів кримськотатарського співтовариства, оскільки Меджліс - є найвищий виконавчий орган Курултаю(національного з'їзду - Ред.), який обирається Курултаєм». 

Як пояснив Чубаров, у структурі Меджлісу більш як 250 місцевих меджлісів, які завжди обиралися кримськими татарами. 

"А це більше двох тисяч людей. І вони одночасно можуть бути проголошені екстремістами, якщо не терористами. Така ситуація", - відзначив глава Меджлісу.

На його думку, незаконні дії окупаційної адміністрації у Криму триватимуть доти, поки ми, Україна, не відновимо свій суверенітет над частиною своєї території". 

"Життя в Криму настільки складне і в умовах контролю Росії ми постійно будемо допомагати людям, але кардинальне рішення - за поверненням Криму до складу України", - резюмував політик. 

Як повідомляв Укрінформ, у четвер у Криму відбулося засідання так званого Верховного суду за позовом «прокуратури» про визнання Меджлісу кримськотатарського народу екстремістською організацією. У «суді» оголосили перерву до 10 березня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-