Варшава хоче зібрати президентську раду НАТО-Україна

Варшава хоче зібрати президентську раду НАТО-Україна

Укрінформ
Під час липневого саміту Північноатлантичного альянсу 8-9 липня у Варшаві може відбутися засідання Ради НАТО-Україна на рівні глав держав. Це питання обговорюватиметься під час засідання Консультаційного комітету президентів України і Польщі в п’ятницю у Варшаві.

Про це заявив міністр канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Польська сторона хоче, аби під час саміту у Варшаві відбулося формальне засідання Ради НАТО-Україна на рівні глав держав", - заявив Щерський, якого цитує РАР.

Він поінформував, що під час засідання комітету буде обговорено широке коло питань двосторонньої співпраці та міжнародного співробітництва.

"Темою номер один є політика безпеки: конфлікт в Україні, перспектива для сходу України і Криму в контексті Мінських домовленостей", - підкреслив польський міністр.

Обидві сторони обговорять також відносини Україна-ЄС.

"Обговоримо результати угоди про асоціацію, вільну торгівлю і можливу допомогу Польщі для України", - зазначив Щерський. Він додав, що йдеться не лише про процес децентралізації, про підтримку якого заявив президент Анджей Дуда під час минулого візиту до Києва, а й нові сфери, наприклад в охороні довкілля.

Київ і Варшава обговорять також питання історичного та громадського діалогу, відносин на рівні місцевого самоврядування тощо.

Про відновлення зустрічей на рівні Консультаційного комітету глав держав домовилися у грудні у Києві президенти України і Польщі Петро Порошенко і Анджей Дуда.

Порошенко на початку лютого затвердив новий склад української частини комітету. Так, уповноваженим Президента України в Консультаційному комітеті призначено заступника глави АПУ Костянтина Єлісєєва. До складу комітету також увійшли: директор громадської організації "Інститут світової політики" Альона Гетьманчук, посол України у Польщі Андрій Дещиця, заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, заступник секретаря РНБО Олександр Литвиненко, а також керівник Головного департаменту зовнішньої політики та європейської інтеграції АПУ, секретар української частини Консультаційного комітету президентів України та Польщі Ігор Жовква.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-