Гройсман закликав голландців підтримати Україну

Гройсман закликав голландців підтримати Україну

Укрінформ
Голова Верховної Ради Володимир Гройсман сподівається, що громадяни Нідерландів на референдумі в квітні підтримають асоціацію України з Європейським Союзом.

Про це він заявив під час зустрічі із міністром закордонних справ Королівства Нідерланди Бертом Кундерсом у Гаазі, повідомляє прес-служба українського парламенту.

«Звичайно, ми стурбовані через референдум. Однак ми поважаємо ваше право, ваші закони і сподіваємося, що громадяни Нідерландів зроблять правильний вибір», - зазначив спікер.

Гройсман підкреслив, що Угода про асоціацію між ЄС та Україною не становить жодної загрози для країн Євросоюзу, але є дуже важливою для відчуття українцями підтримки їх європейського вибору.

«Два роки тому загинуло багато людей з тих, хто вийшов на вулиці захистити свій європейський вибір. Люди продовжують гинути і зараз. Допоможіть нашим громадянам захистити свій вибір», - наголосив Голова ВР.

Водночас він зауважив, що Україна зараз переживає «складні часи», у зв'язку з «серйозними внутрішніми та зовнішніми викликами», серед яких - російська агресія.

«Це гібридна війна. Україна потерпає одразу від низки видів агресій - військової, інформаційної, економічної. У цей час нам дуже важливо мати солідарність з нашими друзями і відчувати їх підтримку", - додав Гройсман.

У свою чергу, Кундерс розповів, що два роки тому був на Майдані разом з послами країн Бенілюксу.

«Для мене очевидно, що це був вибір українського народу на користь Угоди по асоціацію. Позиція уряду Нідерландів - захищати підпис, який ми поставили під Угодою», - наголосив голова МЗС Нідерландів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-