Реформа Ради: Голосувати пропонують арифметичною більшістю від присутніх

Реформа Ради: Голосувати пропонують арифметичною більшістю від присутніх

Укрінформ
ВР пропонують переглянути систему голосування за «звичайні» закони з нинішніх мінімально необхідних 226 «за» на просту більшість від кількості нардепів, що прийшли до сесійної зали ВР.

Про це йдеться у "дорожній карті" внутрішньої реформи Верховної Ради, розробленій спільно з Європарламентом. Документ оприлюднив спікер Володимир Гройсман у своєму Фейсбуці.

«Процедури ухвалення законодавства у Верховній Раді слід переглянути з метою запровадження системи голосування за «звичайні» закони простою більшістю за умови наявності кворуму. Мінімальний кворум для ухвалення законів має бути встановлений увідповідності з міжнародними нормами. Вимога щодо абсолютної більшості голосів повинна бути збережена для ухвалення «особливих» законів виняткової важливості, перелік яких слід визначити з урахуванням міжнародної практики; (Рекомендація № 13)», - йдеться в документі.

Також розділі «Законодавча спроможність та законотворчий процес у Верховній Раді України» європейських рекомендації щодо реформування ВР міститься така пропозиція: «Після початку роботи кожної наступної сесії ВРУ необхідно проводити відбір 20 законопроектів, ініційованих народними депутатами, які в подальшому розглядатимуться Верховною Радою. Для включення до переліку обиратимуться 20 депутатських законопроектів з числа усіх зареєстрованих за пропорційним принципом у відповідності до кількісного складу фракції/групи; (Рекомендація № 6)»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-