Держслужбовцям заборонили критикувати владу

Держслужбовцям заборонили критикувати владу

Укрінформ
Державних службовців України зобов’язали бути ввічливими, доброзичливими, «високо культурними у спілкуванні», формувати позитивний імідж держави.

Повний перелік принципів етики державної служби викладений в правилах етичної поведінки держслужбовців – документ розміщений на Урядовому порталі.

Зокрема віднині держслужбовець зобов’язаний добросовісно виконувати рішення Верховної Ради, Президента, Кабміну та державного органу, в якому працює державний службовець, незалежно від своїх власних переконань і політичних поглядів. Утримуватися від публічної демонстрації політичних поглядів і симпатій. Утримуватися «від будь-яких проявів публічної критики діяльності державних органів, їх посадових осіб».

Заборонено «ухилення від прийняття рішень» та відповідальності за свої дії та рішення.

На додачу до цього держслужбовці першої та другої категорій мають вести облік «телефонних розмов та особистих зустрічей з представниками політичних партій, народними депутатами України, суб’єктами господарювання або їх уповноваженими особами», а також надавати інформацію про такі розмови та зустрічі у порядку, встановленому законодавством про доступ до публічної інформації. Обліковувати «використання транспортних засобів, майна, інших матеріальних та нематеріальних активів, наданих за рахунок фізичних чи юридичних осіб у службових цілях».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-