Безсмертний назвав дві причини для продовження Мінських домовленостей

Безсмертний назвав дві причини для продовження Мінських домовленостей

Укрінформ
Існує щонайменше дві причини для продовження Мінського мирного процесу – це повернення незаконно утримуваних Росією усіх заручників і зниження бойових дій до мінімуму.

Про це у програмі "Свободи слова" на ICTV заявив представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Роман Безсмертний, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є дві речі, заради яких Мінський процес треба продовжувати, поки не знайдено відповіді в інших форматах. Перша річ - це треба витягти, я не випадково використовую це слово, заручників, полонених, незаконно утримуваних, як завгодно їх називайте, тих людей, які там (у полоні – ред.) знаходяться і зробити максимум для того, щоб припинити обстріли, введення вогню чи мінімізувати кількість жертв, які виникають у поточній ситуації", - заявив Безсмертний.

На його переконання, як тільки ці дві позиції будуть реалізовані, тоді можна буде говорити про якісь інші механізми.

"Зберегти переговори (Мінські переговори - ред.) треба, тому що це - нитка в майбутнє, яка дозволить далі говорити про інші речі", - заявив представник України.

Безсмертний також наголосив, що Мінські домовленості повинні виконуватися "в спосіб, в межах і в терміни, які відповідають законам Конституції України".

Він також запевнив, що питання виборів Україна підніме лише тоді, коли будуть вирішені питання безпекового характеру та коли результати попередніх так званих "виборів" на окупованих районах Донбасу будуть денонсовані.

"Коли буде зрозуміло, що ні Плотницький, ні Захарченко, ні всі ті, хто сьогодні інституювали себе як посадові особи - є ніхто інший, як рядові громадяни", - наголосив Безсмертний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-