Порошенко: Не допущу дострокових виборів, кращої Ради не буде

Порошенко: Не допущу дострокових виборів, кращої Ради не буде

Укрінформ
Перезавантаження уряду є відповідальністю парламенту та коаліції, водночас, дострокові вибори парламенту є не на часі, принаймні, на нинішньому історичному етапі.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив у понеділок під час зустрічі з представниками Аспен Інституту, повідомляє прес-служба Глави держави.

Порошенко відзначив першочерговість ролі коаліції, яка, за його словами, «має визначитися - і щодо кандидатури членів Кабінету Міністрів та керівника уряду, і щодо програми і порядку реформ, які мають бути проведені, і щодо позицій фракцій, які входитимуть до складу цієї коаліції».

«Єдине, що я хочу наголосити: ні в якому випадку я не можу допустити і не допущу дострокових парламентських виборів на цьому етапі. Бо при всьому тому, що декларують окремі політичні лідери і діячі, що вони хочуть дійсно перезавантаження, насправді вони намагаються зловити рибу в мутній воді, насправді вони працюють на дострокові вибори. Ми не маємо ні часу, бо це потребує півроку тотальної бездіяльності і популізму, ні необхідності, бо кращої Ради у нас не буде. Треба вчитися працювати з цією Радою», - заявив Президент.

Порошенко навів слова колишнього міністра закордонних справ Геннадія Удовенка, якого він назвав своїм учителем, що ключовим для політика мають бути три «П» - Порядність, Професіоналізм та Патріотизм. «На жаль, деякі політики додають до цього власні амбіції, або, ще гірше, власні образи, які дуже заважають. Пошук власного місця дуже заважає кінцевому результату. Справжній лідер передусім ставить перед собою інтереси держави», - зазначив Президент.

Глава держави також відзначив, що найважливіший етап, який має формувати ціла команда відповідальних осіб, які здатні реалізувати те, що закладалося в законопроектах, - це саме імплементація реформ.

У зустрічі взяли участь випускники Аспен Інституту віце-прем'єр-міністр України Генадій Зубко, міністр фінансів України Наталя Яресько, директор Аспен Інституту Еліот Герсон, Євген Уткін, Сергій Кошман, Анатолій Клепатський, Сергій Рогол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-